Jobs at Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği
Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, Y-PEER Türkiye'nin tüzel kişiliğidir.
Biz Kimiz ve Neden Varız?
2004 yılından beri çalışmalarını sürdüren Y-PEER Türkiye’nin genç akran eğitmenleri olarak, 2015 yılında çalışmalarımızı kurumsallaştırmak ve bilinirliğimizi artırmak amacıyla bir dernek kurmaya karar verdik. Her ne kadar dernekleşmenin bürokratik yükü bizi zorladıysa da süreci tamamladık ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği’ni kurduk. Ankara’da 2017 yılında ilk ofisimizi tutana kadar çalışmalarımızı farklı şehirlerden online sürdürdük. Projeyi sürdürüp saha deneyimimiz arttıkça, gençlerin homojen tek bir grup olmadığının farkına vardık. Farklı ihtiyaçları olan gençlik gruplarından sağlık hizmet sunucularına kadar farklı hedef gruplarla yeni projeler yazmaya ve yeni işbirlikleri oluşturmaya başladık. Zaman içinde birçok hak savunucusu gencin dahil olduğu büyük bir topluluğa dönüştük, birbirimizden öğrendik ve birlikte güçlendik.
Gençlerin sadece genç oldukları için ortak deneyimleri var. Fakat bunun yanında farklı gençlik gruplarının kendilerine özel ihtiyaçlarının olduğunun da farkındayız. Bazı gençlik gruplarının marjinalleştirildiğini ve seslerinin yeterince dinlenmediğini düşünüyoruz. Biz, tek bir genci bile geride bırakmadan hak savunuculuğu yapmak ve kapsayıcı olmak için çalışıyoruz. Temel savunuculuk alanımız cinsel haklar. Cinsel hakların kapsamında, bireysel deneyimlerden kamusal alandaki hizmet sunumuna kadar birçok şey var. Biz cinsel hakları; kişinin cinsel hayatında yaşadığı tatmin, eşit ilişki kurabilme ve güvenli cinsellik yaşama gibi özgürlük alanlarını da içine alan, kişilerin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, istenmeyen gebelik ve şiddetten korunabilmesi için önleyici ve ihtiyaç duyulduğunda test ve tedavi ile ilişkili hizmet ve politikalara kolayca erişebilmesi ve tüm bu süreçlerde yaşı, cinsiyeti, cinsel yönelimi ve/veya cinsiyet kimliği nedeniyle ayrımcılığa uğramamasını temel alan haklar olarak tanımlıyoruz. Cinsel haklar, insan haklarıdır. Bu yüzden başka haklarla kıyaslanamaz ve geri plana atılamaz. Cinsel haklar, tüm insanlar için erişilebilir olmadan insan haklarının varlığından bahsetmemiz mümkün değil. Bu yüzden biz, tek bir kişi bile geride kalmayacak şekilde tüm gençlerin cinsel haklara erişebildiği bir dünya için çalışıyoruz ve çalışmayı sürdüreceğiz.
İLKE ve DEĞERLER
Derneğimizde gerçekleştirilen tüm çalışmalarda; Hak Temelli Yaklaşım, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Açık, Dürüst ve Şiddetsiz İletişim temel alınır ve Şeffaflık, Kapsayıcılık, Doğruluk, Ulaşılabilirlik, Dayanışma, Yaratıcı fikirlere açık olma, Tarafsızlık, Karşılıklılık, Tutarlılık, Sürdürülebilirlik ilke ve değerlerini gözetilir.
İnsanı odağa alarak tüm paydaşlarının iyilik halini önceler.
MİSYONLARIMIZ
Katılımcı Öğrenme: Cinsel sağlık ve hakları doğrultusunda gençlere yönelik katılımcı ve interaktif öğrenme metotlarının standartlaştırılması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, çeşitlendirilmesini amaçlar.
Savunuculuk: Savunuculuk çalışmaları gerçekleştirmek ve cinsel haklar politikasında geliştirilmesi süreçlerine gençler olarak parçası olmak
Cinsel sağlık hizmetlerine erişim: Ayrımcılıktan uzak, kapsayıcı, erişilebilir, katılımcı cinsel sağlık hizmetinin sunulmasını, geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.
Öğrenme Araçları: İhtiyaca yönelik görsel, yazılı ve/veya dijital araçlar geliştirmek, uygulamak, yaygınlaştırmak ve iyileştirmek
Araştırma: Cinsel haklar alanında, gençlerin durum ve ihtiyaçlarına yönelik kapsamı geniş, sistematik araştırmaların yapılması için savunuculuk yapmak, desteklemek ve alan yaratmak.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Toplumdaki tüm aktörlerin toplumsal cinsiyet eşitliği de dahil olmak üzere güçlenmesine katkı sağlamak.
İşbirliği: İlke ve değerlerimiz doğrultusunda tüm birey, topluluk ve kurumlar ile herhangi bir ön yargımız olmadan iş birliklerine açık olmak.
Cevap Verebilirlik: Cinsel haklar alanında farklı gençlik gruplarının özelleşmiş ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitli yaklaşımlar geliştirmek, tasarlamak, uygulamak, uygulanması için alan yaratmak.
Ana akımlaştırma: Cinsel haklar ve gençlik alanında yer alan sivil toplum kuruluşlarında ana akımlaştırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek.
New jobs {{total_jobs_count}}
{{pagination_label}}
Keywords
Location
Remote OK
Remote only
Job Category
Job Secondary Category
Job Tags
Job Type
No jobs were found.
Loading...
{{notification.msg}}
{{field.value|getBooleanValue}}
{{field.value}} {{field.value}} {{field.value}}