Eğitim

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal’in gençlik ve istihdam alanındaki çalışmaları İngilizce Fırsatım Programı’yla devam ediyor.

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal’in gençlik ve istihdam alanında yaptığı çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Esas Sosyal, 2015 yılından bu yana yaptığı araştırmalar ve 2016 yılında hayata geçirdiği İlk Fırsat Programı’ndan edindiği pek çok tecrübe ile şimdi yepyeni bir programı hayata geçiriyor.

Gençlerin, okullarında yeterince alamadığı İngilizce eğitimi de gençlerin ilk işe girişlerinde bir engel olarak karşılarına çıkıyor. Bu nedenle Esas Sosyal, gençlerin dil eğitimi konusunda karşı karşıya kaldıkları fırsat eşitsizliğine bir çözüm modeli olarak Hayırlı Sabancı’nın desteği ile “İngilizce Fırsatım Programı”nı geliştirdi. Programın amacı daha az bilinen devlet üniversitelerinde okuyan gençlerin yabancı dillerini, daha mezun olmadan önce geliştirmelerine destek olmak ve okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştırmak.

İngilizce Fırsatım Programı ile daha az bilinen devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere, programa kabul edildikten sonra 12 ay süresince 3 kur online Berlitz İngilizce eğitimi vererek en az orta seviyede yabancı dil ile mezun etmek hedefleniyor. Ayrıca İngilizce CV hazırlama eğitimleri, bire bir İngilizce mülakat koçluğu gibi deneyimler de sunarak okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İlk yılında 150 üniversiteli gencin kabul edileceği İngilizce Fırsatım Programı’na başvurular, 22 Aralık 2020-15 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruların değerlendirmesi ve online oryantasyon sonrasında ilk kurun 15 Mart haftasında başlaması planlanıyor. 

İngilizce Fırsatım Programı’na başvuruda bulunacak adayların 

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Türkiye’de eğitim veren devlet üniversitelerinde okuması,
  • Üniversitelerin 3. sınıf öğrencisi ve beklenen mezuniyet yılının 2022 olması,
  • Genel not ortalamanın 4 üzerinden en az 2,50 olması,
  • 3 taneden fazla başarısız dersinin bulunmaması,
  • 3 kur boyunca, yaklaşık 12 ay, haftada 2 gün/4,5 saat online Berlitz İngilizce derslerine katılabilecek durumda olması (Hafta içi: 18.30-20.45, Hafta sonu: 11.00-13.15 veya 14:00-16:15) bekleniyor.

İngilizce Fırsatım Programı ile ilgili detaylı bilgi için: https://ingilizcefirsatim.org/